Höst i Slottskogen

Igår tog jag en långpromenad i Slottskogen och tittade på alla vackra höstfärger. Parken har fått sitt namn för att området från början tillhörde det kungliga Älvsborgs Slott. På den tiden var parken mycket större och där fanns bland annat beteshagar, skog, hjorthäng och fruktträdgårdar. Allt detta var till för att försörja slottet.

På 1600-talet blev det okej för Göteborgs medelklass att visas på området. Men det tog ytterligare ett par hundra år innan Slottskogen blev en plats för alla invånare, inte bara medelklassen.

SvanHöstlövVattenfallÄlgarsälLöv

Idag är Slottskogen fortfarande en park öppen för alla. Här finns älgar, sälar och andra djur att titta på. Under somrarna är Barnens Zoo öppet och där går det att klappa på t.ex getter och grisar. Det finns lekparker, stigar, öppna gräsmattor och en hel massa träd.

Jag tror att Slottskogen är en av mina favoritställen i Göteborg. Det är en plats jag ofta återkommer till när jag vill ta en långpromenad. Jag är speciellt förtjust i sälarna. Därför blev jag så himla glad när de simmade så nära att jag kunde få en bra bild.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s