Egen pasta


Idag har jag provat att göra egen pasta utifrån ett recept som jag hittade hos Lyckobacken.

För ca 3-4 portioner behöver du:

2 ägg
2 msk vatten
2 msk olja
2 dl siktat dinkel
2 dl durumvetemjöl
2 krm salt

Blanda ihop ägg, vatten, olja och salt i en bunke. Arbeta sedan in mjölet lite i taget. Arbeta degen i ca 10 min för hand. (5 min om du har en maskin). Låt degen sedan vila i 1/2 timme.

Eftersom jag inte har någon pastamaskin följde jag Lyckobackens råd och gjorde fyllda tortellini. Till fyllning hade jag hackad spenat, fetaost, pesto och lite kryddor.

Jag delade degen i två delar efter att jag börjat kavla ut den lite. Sen kavlade jag ut varje del till en stor rektangel. Jag klickade ut min röra på ena halvan av pastan med någon centimeters mellanrum. Sen vek jag över den andra halvan och plattade till i skarvarna. Jag skar ut bitarna med en kniv. Här gäller det att se till så att det är ordentligt tätt i skarvarna. Koka sedan pastan i 3-4 minuter.

Det jag tyckte var lite svårt var att få degen tillräckligt tunn när jag kavlade ut den. Så mina tortellini blev ganska stora och tjocka. Det gjorde i och för sig inte så mycket eftersom de fortfarande smakade gott. Och var mättande.

Annonser
Det här inlägget postades i baka, foton, I köket, Mat, recept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Egen pasta

  1. M. skriver:

    Fasen vad duktigt du är!! Brunoooo och jag vill bli bjudna på hemmagjord pasta nästa gång vi komme roch hälsar på!

  2. Cornelia skriver:

    Självklart bjuder jag på hemmagjord pasta när ni kommer! Och bullar! 🙂

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s