Månadens sötsak – Höst

Söta saker

 

När jag var liten brukade jag och min lillebror få gå hem till mormor efter skolan, istället för att gå på fritids. Ofta när vi kom hem till henne så stod hon redan och lagade något gott som vi skulle få äta till mellanmål. Fantastiska mormor! Då och då hände det att hon gjorde rabarberkräm. Godast var när man fick äta den direkt när den var klar. Med lite mjölk så blev den precis lagom ljummen.
Mitt bidrag till Månadens Sötsak, med temat höst, är alltså rabarberkräm. Den värmer gott efter en härlig höstpromenad. Receptet kommer från arla.se.
Rabarberkräm
500 g rabarber (ca 3-4 stjälkar)
1 1/2 dl socker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tärna rabarbern och släng ner den i kastrullen när vattnet har kokat upp. Låt det koka i 4-5 min. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Häll sedan ner det i kastrullen. Låt det koka upp och sedan är det klart.

Annonser
Det här inlägget postades i foton, höst, I köket, Mat, Månadens sötsak, recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s